وبلاگ

زخم و عفونت های پوستی

زخم و عفونت های پوستی

عفونت زخم و پوست به این معنی است که بافت ها توسط یک یا چند نوع میکروارگانیسم مورد هجوم قرار می گیرند. این عفونت سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند و باعث التهاب و آسیب بافتی و همچنین کندی روند بهبود می شود. بسیاری از عفونت ها به یک ناحیه کوچک مانند خراش یا فولیکول مو عفونی محدود می شوند و معمولاً خود به خود برطرف می شوند. برخی دیگر ممکن است ادامه داشته باشند و در صورت عدم درمان، عفونت شدیدتر می شود و ممکن است به فواصل دورتر و/یا بافت های عمیق تر بدن گسترش یابد. برخی از عفونت ها می توانند به اندام های دیگر سرایت کنند.

پوست بزرگ ترین عضو بدن و اولین خط دفاعی بدن است. حتی اگر تمیز باشد، سطح پوست استریل نیست، سطح آن با مخلوطی از موجودات میکروسکوپی به نام فلور طبیعی پر شده است. این فلور طبیعی به دور نگه داشتن سایر ارگانیسم های میکروسکوپی مضر (پاتوژن ها) کمک می کند. در هر زمان، درصد معینی از جمعیت عمومی ناقل یک پاتوژن خواهند بود که برخی از فلور طبیعی را جابجا می کند و در مکان هایی مانند غشای مخاطی بینی، کلونی تشکیل می دهد. اغلب اوقات، فلور طبیعی و پاتوژن های تشکیل دهنده کلنی باعث ناراحتی نمی شوند و سیستم ایمنی را تحریک نمی کنند. اگر شکافی در پوست ایجاد شود یا سیستم ایمنی بدن به خطر بیفتد، هر موجود میکروسکوپی موجود می تواند باعث زخم یا عفونت پوست شود.

بافت های رخم:

زخم ها در نتیجه به هم خوردن یکپارچگی پوست و بافت ایجاد می شوند. این می تواند به صورت بریدگی سطحی، خراشیدگی، خلیدگی، سوختگی و یا در نتیجه جراحی  رخ دهد. احتمال اینکه ارگانیسم های میکروسکوپی باعث عفونت در اینجا شوند به عرض و عمق زخم، محیطی که زخم در آن رخ داده و میکروب های موجود بر روی پوست فرد بستگی دارد. پوست از سه لایه تشکیل شده است: اپیدرم خارجی ، لایه ای که غدد درم و فولیکول های مو در آن قرار دارند و لایه زیر جلدی چرب. در زیر این لایه ها غشاهایی قرار دارند که از بافت های همبند، ماهیچه ها و استخوان ها محافظت می کنند. زخم ها می توانند به هر یک از این لایه ها نفوذ کنند و عفونت های پوستی می توانند به این زخم ها سرایت کنند. ترمیم زخم یک فرآیند پیچیده است که شامل سیستم‌ها، مواد شیمیایی و سلول‌ها برای تمیز کردن زخم، بستن لبه‌های آن و تشکیل بافت‌ها و عروق خونی جدید است.

درباره عفونت های زخم و پوست:

عفونت های پوستی و زخم می توانند با تداخل در روند بهبود، آسیب بیشتری به بافت وارد کنند. اگرچه می ‌تواند روی هر کسی تأثیر منفی بگذارد، اما افرادی که به دلیل سیستم ایمنی سرکوب شده یا گردش خون ضعیف روند بهبود زخم ‌عفونی شان کندتر است، بیشتر در معرض خطر هستند. وقتی عفونت‌ها به بافت‌های عمیق بدن مانند استخوان‌ها نفوذ می ‌کنند یا در بافت‌هایی با گردش خون ضعیف رخ می‌ دهند، درمان آن‌ها دشوار است و می ‌توانند به عفونت‌های مزمن تبدیل شوند.

انواع عفونت زخم و میکروارگانیسم ها:

زخم ها را می توان بر اساس علت، محیطی که در آن رخ می دهد، میزان شیوع آنها، تمیز یا کثیف بودن آنها گروه بندی کرد. میکروارگانیسم هایی که به طور معمول زخم ها و پوست را آلوده می کنند به آنچه موجود است، وضعیت سیستم ایمنی فرد و عمق زخم بستگی دارد.

باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها می توانند باعث عفونت پوست و زخم شوند. باکتری ها را می توان بر اساس محیطی که در آن رشد می کنند تقسیم کرد. آنهایی که در هوا رشد می کنند هوازی، آنهایی که در محیط های کم اکسیژن رشد می کنند میکروآئروفیل و آنهایی که در محیط هایی با اکسیژن کم یا بدون اکسیژن رشد می کنند باکتریهای بی هوازی نامیده می شوند. باکتری های میکروآئروفیل و بی هوازی را می توان در زخم ها و آبسه های عمیق یافت.

عفونت های سطحی پوست:

عفونت‌های سطحی عمدتاً در لایه‌های بیرونی پوست رخ می‌دهند، اما ممکن است عمیق ‌تر به لایه زیرین پوست پیشرفت کنند. زخم‌های عمیق ‌تر نیز می‌توانند با بی‌هوازی ها عفونی شوند که میکروب‌های هوازی علت اصلی آن هستند.

عفونت‌های باکتریایی معمولاً توسط باکتری‌های فلور طبیعی مانند استافیلوکوک  و استرپتوکوک  ایجاد می‌شوند. 

گاز گرفتگی:

عفونت زخم که در نتیجه گزش ایجاد می شود توسط میکروب های موجود در بزاق و حفره دهان انسان یا حیوان ایجاد می شود که زخم گزیدگی را ایجاد کرده است. این عوامل از یک یا چند میکروب هوازی، میکروآئروفیل و/یا بی هوازی تشکیل شده اند.

نیش انسان می تواند با انواع باکتری های هوازی و بی هوازی به عنوان بخشی از فلور طبیعی دهان آلوده شود. اکثر گزش های حیوانات توسط گربه ها و سگ ها انجام می شود. به ندرت، خطر ابتلا به هاری از حیوانات واکسینه نشده وجود دارد.

ضربه:

تروما شامل دسته وسیعی از صدمات ناشی از نیروهای فیزیکی است که شامل همه چیز از سوختگی گرفته تا تروما (آسیب های ناشی از تصادفات رانندگی، جراحات ناشی از له شدگی، بریدگی با چاقو و سایر ابزارهای تیز، و جراحات ناشی از گلوله) می شود. نوع عفونت هایی که قربانیان تروما دریافت می کنند در درجه اول به محیط آسیب، وسعت آسیب، میکروب های موجود بر روی پوست بیمار، میکروب هایی که در هنگام بهبود زخم و عفونت ها در معرض قرار می گیرند و وضعیت عمومی سلامت و ایمنی فرد بستگی دارد.

زخم هایی که ممکن است در ابتدا آلوده شوند، مانند تصادفات با وسایل نقلیه موتوری، یا در جایی که تخریب گسترده بافت، مانند سوختگی های شدید، در معرض خطر عفونت هستند. وجود چندین باکتری هوازی و/ یا بی هوازی در زخم های عمیق و آلوده غیر معمول نیست.

بعد از جراحی:

نواحی جراحی عمدتاً با پوست نرمال و/یا فلور گوارشی بیمار آلوده هستند. همین میکروب ها در عفونت های سطحی نیز دیده می شوند. عفونت همچنین می تواند در نتیجه قرار گرفتن در معرض میکروب ها در محیط بیمارستان رخ دهد.  زخم های جراحی عمیق می توانند هم توسط میکروب های هوازی سطحی و هم میکروب های بی هوازی موجود در بافت های عمیق بدن آلوده شوند.

سوختگی:

سوختگی می تواند با مایعات داغ یا قابل اشتعال، آتش سوزی و سایر منابع گرمایی، مواد شیمیایی، نور خورشید، برق و به ندرت تشعشعات هسته ای رخ دهد. سوختگی درجه یک اپیدرم را درگیر می کند. سوختگی های درجه دو به عمق پوست نفوذ می کنند. سوختگی های درجه سوم به تمام لایه های پوست نفوذ می کنند و اغلب باعث آسیب به بافت های زیرین می شوند.

اگرچه زخم های سوختگی در ابتدا استریل هستند، فلور طبیعی بیمار به دلیل وجود اسکار بافت مرده   در مرکز آنها – و پوست محافظت نشده به سرعت کلونیزه می شود. بیمار در معرض افزایش خطر عفونت زخم، سپسیس و نارسایی چند عضوی است. در ابتدا، عفونت های باکتریایی رخ می دهد.  

علائم و نشانه ها:

علائم و نشانه های رایج عفونت زخم شامل قرمزی، تورم، گرمی موضعی، حساسیت و ترشح چرک است. ممکن است پوست در ناحیه درگیر زبر یا سفت شود و رگه‌ های قرمز تابشی ممکن است به بیرون از زخم ایجاد شود. عفونت زخم باعث تب می شود، به خصوص زمانی که از طریق خون پخش شود. عفونت های پوستی اغلب می توانند باعث بثورات پوستی یا تغییر رنگ و چرک، پوسته پوسته شدن، درد و/ یا خارش شوند.

درمان ها:

خطر عفونت زخم را می توان با تمیز کردن و درمان سریع و مناسب زخم به حداقل رساند. اکثر عفونت های زخم که رخ می دهند را می توان با موفقیت درمان کرد.

بسیاری از عفونت های سطحی باکتریایی و ویروسی خود به خود از بین می روند. سایر عفونت های باکتریایی ممکن است فقط به آنتی بیوتیک های موضعی نیاز داشته باشند. برخی موارد نیاز به برش و زهکشی دارند. عفونت‌های عمیق ‌تر و آن‌هایی که پایدار هستند معمولاً نیاز به آنتی‌بیوتیک درمانی خوراکی دارند. انتخاب آنتی بیوتیک مورد استفاده بر اساس کشت زخم و آزمایش های حساسیت آنتی بیوتیکی است. گاهی اوقات ممکن است زخم ها نیاز به برداشتن (دبریدمان) و/یا تخلیه بسیاری از بافت های مرده داشته باشند. آنتی بیوتیک های موضعی و برداشتن بافت مرده نیز برای درمان سوختگی استفاده می شود.

Afshin Sazegar

مشاهده نظرات

  • زخم و عفونت پوستی واعا چیزیه که هرکسی ممکنه مبتلا شه بهش .تشکر بابت مطالب مفید کلینیک پاشنه

پستهای اخیر

زخم سوختگی: درمان‌ها، پیشگیری و مراقبت‌های پس از سوختگی

زخم سوختگی: درمان‌ها، پیشگیری و مراقبت‌های پس از سوختگی چکیده: زخم سوختگی یکی از شایع‌ترین…

3 ماه پیش

کلینیک زخم: درمان و مراقبت از زخم‌های سوختگی

کلینیک زخم: درمان و مراقبت از زخم‌های سوختگی   کلینیک زخم: درمان و مراقبت از…

3 ماه پیش

نوآوری‌های پیشرفته در درمان زخم‌های پاشنه (درمانگاه زخم ): راهکارهای جدید و تخصصی

نوآوری‌های پیشرفته در درمان زخم‌های پاشنه (درمانگاه زخم ): راهکارهای جدید و تخصصی آدرس: ایران –…

3 ماه پیش

بررسی عمیق اثرات روش‌های جدید درمان زخم بر روی فرآیند شفا و بازسازی بافت

بررسی عمیق اثرات روش‌های جدید درمان زخم بر روی فرآیند شفا و بازسازی بافت کلینیک…

3 ماه پیش

کلینیک زخم پاشنه: تشخیص و ارزیابی زخم‌های عفونی

کلینیک زخم پاشنه: تشخیص و ارزیابی زخم‌های عفونی (کلینیک زخم) کلینیک‌های تخصصی در درمان زخم‌های…

3 ماه پیش

راهنمای کامل مراقبت از زخم‌های مزمن در کلینیک‌های درمان زخم

مقدمه در کلینیک زخم پاشنه، که یکی از مراکز تخصصی در درمان زخم‌های مزمن است،…

3 ماه پیش