کلینیک زخم پاشنه

وکیوم تراپی زخم
وکیوم تراپی زخم

اگر شما هم با با مفهوم این واژه ها آشنایی ندارید و قصد دارید راجع به آنها، مضرات و فواید این روش اطلاعات کسب کنید، این مقاله را به طور حتم مطالعه کنید. ما در این مقاله اطلاعات مورد نیاز شما راجع به این موضوع را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

 

وکیوم تراپی چیست و چگونه عمل می کند؟

در ابتدا باید بررسی کنیم که وکیوم تراپی چیست و به چه معنا است و سپس به کاربردهای آن می پردازیم. در اتمسفر موجود در اطراف ما گازهای بسیاری وجود دارد که هر کدام روی بدن فشار مشخصی ایجاد می کنند. حال در روش درمان زخم با وکیوم تراپی، فشار به وجود آمده از طریق این گازها روی زخم بدن ما کاهش پیدا می کند. زمانی که فشار وارد شده به زخم کمتر از حالت معمول شود، روند بهبودی زخم تسریع پیدا می کند. در وکیوم تراپی زخم و استفاده از دستگاه آن به روش زیر عمل می کنند: ابتدا یک فوم یا تور مخصوص پانسمان را که هم اندازه زخم است، به طور مستقیم روی زخم می گذارند. خاصیت این فوم وجود منافذ ریز روی آن است که هم برای ایجاد بافت جدید مناسب بوده و هم برای مکش هوا از زخم قابل استفاده است. دور زخم را با لایه ای از سلفون چسبنده می پوشانند به شکلی که روی زخم و اطراف آن را بگیرد. سپس یک لوله ای که به دستگاه پمپ مکش قابل حمل متصل است، زیر سلفون و روی فوم قرار می دهند. بعد از آن مکش هوا را اعمال می کنند و زخم وکیوم می شود. مکش هوا در ناحیه زخم باعث می شود که جریان خون در این قسمت افزایش یابد و بافت جدید زودتر توسط خون ساخته شود؛ در نتیجه زخم سریعتر بهبود می یابد. در صورت تایید پزشک این روش را خود شخص بیمار هم می تواند در منزل انجام داده و همزمان حرکت هم کند.

 
کلینیک وکیوم تراپی زخم

وکیوم تراپی را برای چه زخم هایی می توانیم به کار ببریم؟

برای جلوگیری از عوارض وکیوم تراپی، این روش را برای درمان هر زخمی به کار نبرید. درمان زخم با وکیوم تراپی را فقط در صورت وجود موارد زیر به کار می گیرند: 1.موارد سوختگی وکیوم تراپی زخم در آسیب های سوختگی در افراد به خصوص کودکان و زخم های جزئی روی بافت های نرم به کار می رود. در تحقیقات انجام گرفته به این موضوع پی بردند که وکیوم تراپی، سوختگی های درجه 3 را هم می تواند درمان کند، بدون آن که روی کودکان احساس بدی به وجود آورد. 2.عمل های سزارین خانم های باردار به خصوص آن هایی که اضافه وزن دارند، بعد از وضع حمل دچار یک سری از عوارض و آسیب ها می شوند. روش وکیوم تراپی به آنها کمک می کند این عوارض به حداقل برسند.

 
وکیوم زخم

3.زخم های جراحی

در بحث درمان زخم با وکیوم تراپی اثر آن را روی زخم هایی که پس از جراحی ایجاد می شوند هم می توانیم ببینیم. این روش روی زخم های جراحی بسیار موثرتر از بقیه روش های قدیمی در بهبودی زخم ها است.

4.زخم های فشاری

طبق تحقیقات انجام شده یکی از فواید وکیوم تراپی تاثیر آن روی بهبودی زخم هایی است که از فشار مداوم ایجاد می شوند. تاثیر این روش در بهبودی زخم های فشاری بیشتر از عمل های جراحی برای از بین بردن این زخم ها است.

وکیوم تراپی برای چه زخم هایی نامناسب است؟

برای بهره گیری از فواید وکیوم تراپی این روش را برای موارد زیر به کار نبرید:

  • اگر زخم کنار عضوی از بدن قرار دارد که احساس می کنید با حرکت دادن آن عضو، زخم دوباره باز شود، از این روش برای بهبود آن استفاده نکنید.
  • روش وکیوم تراپی برای زخم های ایجاد شده از سرطان موثر نیست.
  • اگر زخم شما آلوده است، این روش ممکن است در آن ناحیه عفونت ایجاد کند؛پس روی زخم های آلوده به کار نبرید.
  • روی اندام یا عضو رو باز هم چنین روی رگ های خونی باز وکیوم تراپی را انجام ندهید.
  • درمان زخم با وکیوم تراپی را روی پوست بسیار نازک انجام ندهید.
  • در نواحی از بدن که گردش خون ضعیفی دارد، این روش را انجام ندهید.
 
وکیوم تراپی زخم

فواید وکیوم تراپی

همان طور که گفته شد، وکیوم تراپی زخم یک راه سریع برای درمان و بهبودی آنها است. حال می خواهیم فواید این روش که باعث تسریع روند درمان می شوند را بررسی کنیم: وکیوم تراپی از طریق مکش مایع اطراف زخم روی بهبودی آن تاثیرگذار است. این روش تورم و قرمزی حاصل از ایجاد زخم را کاهش می دهد. همین طور باکتری ها و میکروب های اطراف زخم بدین وسیله از بین می روند که این مورد، عامل ایجاد عفونت را هم به حداقل می رساند. در روش درمان زخم با وکیوم تراپی به دلیل مکش ایجاد شده و افزایش جریان خون زیر زخم، قسمت زیرین آن همواره مرطوب و گرم باقی می ماندکه مانع از خشک شدن زخم می شود. این روش باعث نزدیکی لبه های زخم به یکدیگر و زودتر بسته شدن آن می شود. یکی دیگر از فواید وکیوم تراپی زخم این است که خود شخص بیمار پس از یادگیری این روش در منزل هم می تواند آن را انجام دهد و همزمان حرکت کند. عوارض درمان زخم با وکیوم تراپی همان طور که هر روش درمانی ممکن است در کنار فواید خود، عوارض و مشکلاتی هم ایجاد کند، روش وکیوم تراپی هم همین شرایط رادارد. عوارض وکیوم تراپی می تواند شامل خونریزی و عفونت زخم باشد. هم چنین در بعضی موارد ممکن است بعد از اعمال وکیوم تراپی فوم مخصوص، به پوست بچسبد و جدا نشود. برای جلوگیری از این اتفاقات و به حداقل رساندن ریسک این عوارض، فوم مخصوص باید هر 24 تا 72 ساعت تعویض شود. این موضوع را هم در نظر بگیرید که مکش ایجاد شده توسط لوله مکش باعث جمع شدن و فشردگی پوست و زخم می شود که می تواند دردناک باشد. قبل از اعمال وکیوم تراپی روی زخم، شخص باید این موارد را با پزشک خود بررسی و تایید کند. به طور مثال در صورت داشتن این علائم، وکیوم تراپی زخم نباید اعمال شود: زخم یا رگ خونی رو باز احتمال خونریزی به دلیل مبتلا بودن به سایر بیماری ها عفونت زخم عفونت استخوان نزدیک زخم بافت زخمی مرده بافت سرطانی پوست نازک شده (به دلیل افزایش سن یا استفاده زیاد از استروئید) حساسیت داشتن به چسب سلفون جریان خونی ضعیف اطراف زخم نزدیک بودن زخم به عضوی که با حرکت دادن آن دوباره باز شود. اگر فکر می کنید دارای هر کدام از این علائم هستید، قبل از درمان زخم با وکیوم تراپی آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

 
وکیوم تراپی زخم در تهران

وکیوم تراپی زخم در تهران

در سال‌های اخیر، پایتخت پرتلاطم ایران، تهران، شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در روش‌های پزشکی بوده است، به ویژه در مراقبت از زخم‌ها. یکی از روش‌های انقلابی که برجسته است، تراپی وکیوم زخم یا “وکیوم تراپی زخم” است. این روش، که بخشی از تکنولوژی پیشرفته درمانی در زمینه مراقبت از زخم‌ها به شمار می‌رود، در درمان زخم‌های سخت‌ترافشار، مانند زخم‌های دیابتی و فشاری، استفاده می‌شود و نتایج مثبت بسیاری در بهبود سریع‌تر و کاهش عفونت‌ها داشته است , ما در کلینیک پاشنه آماده ارائه این خدمات به مراجعه کنندگان عرزیز می باشیم.

دسترسی به خدمات

برای دسترسی به وکیوم تراپی، میتوانید همین حالا با تماس بگیرید و نوبت دریافت کنید. تیم‌ متخصص مابه شما کمک می‌کنند تا درمان مناسبی بر اساس نیازهایتان دریافت کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با یکی از روش های درمانی نوین به نام درمان زخم با وکیوم تراپی آشنا کرده و این روش را از جوانب متفاوت در نظر بگیریم و بررسی کنیم. اگر شما هم برای درمان زخم خود به فکر استفاده از این روش هستید، موارد گفته شده در این مقاله را در نظر داشته باشید و به طور حتم با پزشک خود مشورت کنید.

فیلم وکیوم تراپی زخم

2 دیدگاه ها

  • امیر, 2 آبان, 1402 @ 3:14 ب.ظ پاسخ

    واقعا بهترین کلینبک زخم تهران هستین

  • hesam, 25 آبان, 1402 @ 9:50 ب.ظ پاسخ

    مرسی واقعا از مطالب آموزنده .وکیوم تراپی زخم واقعا مطلب جالب و جدیدی بود برام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *