ClickCease

مراقبت از زخم روی صورت

پوست صورت ظریف است و این ناحیه دارای رگ های خونی زیادی است، بنابراین اگر آن را برش دهید یا خراش دهید ممکن است خونریزی زیادی داشته باشد. در صورت آسیب دیدگی صورت که باعث خونریزی می شود، ناحیه را با آب و صابون تمیز کنید تا خطر عفونت کاهش یابد. با استفاده از گاز استریل، خونریزی را متوقف کنید. هنگامی که خونریزی متوقف شد، اگر بریدگی یا خراشیدگی جزئی باشد، ممکن است مشکلی نباشد. اگر زخم عمیق، دندانه دار یا بیشتر از نیم اینچ باشد، ممکن است نیاز به بخیه داشته باشید. اگر ایجاد اسکار نگران کننده است، فوراً به یک مراقبت پزشکی مراجعه کنید.

از ایجاد تاول جلوگیری کنید:

اگر تاول کوچکی دارید که بیرون نیامده است، ممکن است خوب باشد که آن را بدون پوشش نگه دارید. باید بدون کمک اضافی بهبود یابد. اما، اگر تاول در جایی است که ممکن است اصطکاک داشته باشد، مانند کف پای شما، آن را پوشیده نگه دارید. باند نرمی را انتخاب کنید . حتما تاول های ترکیده را بپوشانید تا خطر عفونت را کاهش دهید. اگر تاول روی انگشت پای شما باشد، پانسمان های مخصوصی در دسترس هستند که با آن ناحیه سازگاری بیشتری دارند. هدف از بانداژ تاول‌ها علاوه بر پوشاندن ناحیه‌ای برای دور نگه داشتن آن از عفونت، کاهش خطر مالش و پارگی است.

 درمان سوختگی های جزئی:

هرگز سعی نکنید سوختگی های شدید را به تنهایی در خانه درمان کنید. برای سوختگی دست ها، پاها، صورت یا اندام تناسلی همیشه به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. سعی نکنید سوختگی با قطر بیشتر از 2 اینچ را خودتان درمان کنید. به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. سوختگی های کوچک و جزئی را با قرار دادن آنها در زیر آب خنک درمان کنید تا دمای پوست آسیب دیده کاهش یابد. کمی پماد آنتی بیوتیک روی ناحیه مورد نظر بمالید. از روغن، کره یا پودر برای سوختگی استفاده نکنید. یک باند نچسب مخصوص برای سوختگی روی ناحیه بگذارید. آن را با نوار بانداژ محکم کنید. برای سوختگی از بانداژ چسب استفاده نکنید زیرا ممکن است آسیب بیشتری ایجاد کند.

زخم ها و بریدگی های باز را ببندید:

گاهی اوقات بریدگی شبیه شکافی در پوست است. هنگامی که این اتفاق می افتد، مهم است که دو طرف زخم را در کنار هم نگه دارید تا به بهبود کمک کنید. از یک باند پروانه ای برای بسته نگه داشتن زخم تا زمانی که لبه ها به هم نزدیک شوند استفاده کنید. باند پروانه ای باید روی یک برش قرار گیرد تا دو طرف کنار هم بماند. بسته به طول زخم، ممکن است به چند باند پروانه ای نیاز داشته باشید. اگر بریدگی بسیار عمیق است یا پس از اعمال فشار حداقل به مدت 15 دقیقه به خونریزی ادامه می دهد، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. ممکن است برای توقف خونریزی و بخیه ها به کمک نیاز داشته باشید. برای بریدگی بیش از نیم اینچ به دنبال مراقبت پزشکی باشید.

مراقب زخم های جراحی باشید:

مراقب برش های جراحی باشید تا تمیز و خشک شوند. دستورالعمل های پزشک خود را برای تعویض پانسمان دنبال کنید. هر بار که پانسمان را برداشتید، زخم را از نظر علائم عفونت بررسی کنید. این شامل قرمزی و ترشحات مایل به زرد یا سبز است. بو ممکن است نشان دهنده وجود عفونت نیز باشد.

خراشیدگی های بزرگ را بپوشانید:

خراشیدگی های بزرگ بهتر است برای حمایت از بهبود مرطوب نگه داشته شوند. می توانید این کار را با استفاده از پماد آنتی بیوتیک یا بانداژ هیدروکلوئیدی یا بانداژ انسدادی انجام دهید. زخم را با دقت بشویید و پانسمان را مرتباً عوض کنید. علائم عفونت مانند قرمزی، ترشحات مایل به زرد یا سبز یا بو را کنترل کنید.

چه زمانی باید به متخصص مراجعه کرد:

برخی بریدگی ها، خراشیدگی ها و زخم ها به اندازه کافی جدی هستند که نیاز به مراجعه به متخصص را داشته باشند. اگر دچار زخم خلیدگی، بریدگی عمیق یا آسیب دیگری شدید که پس از اعمال فشار برای چند دقیقه خونریزی متوقف نشد، به متخصص مراجعه کنید. بزرگسالانی که از این نوع زخم‌ها رنج می‌برند، اگر در 5 سال گذشته واکسن کزاز نداشته‌ اند، باید واکسن کزاز دریافت کنند. اگر کودک شما دچار بریدگی یا زخم عمیق شد، از پزشک اطفال بپرسید که آیا واکسن کزاز ضروری است یا خیر. اگر زخم قرمز شد یا دردناک یا متورم شد، همیشه به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. وجود ترشحات و تب نشانه هایی هستند که شما به مراقبت های پزشکی نیز نیاز دارید.

پانزده سال سابقه درخشان در زمینه درمان انواع زخم

مشاوره رایگان : 09123076419

همه روزه از ساعت ۸صبح تا ۱۷عصر با مدیریت: مریم فهیمی