زخم‌ها و عفونت‌های بعد از عمل جراحی

بسیاری از افراد یک بار هم که شده تحت عمل‌های جراحی گوناگون قرار گرفته‌اند. عمل های جراحی ساده‌‌ی سرپایی و یا عمل‌های سخت‌تری چون عمل قلب باز هم‌چنین در مورد خانم‌ها عمل سزارین، همه‌ی عمل‌های جراحی دوران نقاهتی را همراه با جای زخم ناشی از عمل دارند که مراقبت از این زخم‌ها و رسیدگی به فرد در این دوران به اندازه‌ی خود عمل انجام شده اهمیت دارد. در این مقاله سعی داریم شما را با رسیدگی‌ها و مراقبت‌های لازم جهت درمان و جلوگیری از ایجاد عفونت زخم در این افراد بیشتر آشنا کنیم.

  1. زخم بستر زخم هایی هستند که در مناطقی از پوست که تحت فشار دراز کشیدن در رختخواب، نشستن روی صندلی چرخدار و/یا گچ گرفتن برای مدت طولانی قرار دارند، ایجاد می شوند.
  2. زخم بستر زمانی رخ می دهد که فرد در بستر، بیهوش، ناتوان از احساس درد یا بی حرکت باشد.
  3. با بررسی هر روز پوست از نظر نقاط قرمز (اولین نشانه شکستگی پوست) با توجه ویژه به نواحی استخوانی می توان از زخم بستر جلوگیری کرد.

زخم‌های جراحی

این زخم‌ها بعد از عمل توسط جراح بر روی پوست ایجاد می‌شوند، اغلب این زخم‌ها را جراح به وسیله‌ی بخیه می‌بندد اما دسته‌ای باید برای بهبود باز بمانند که در هر صورت این زخم‌ها نیاز به رسیدگی دارند.

علت عفونت زخم‌های جراحی

  • معمولا تا ۳۰ روز پس از عمل جراحی احتمال عفونت وجود دارد در نتیجه مراقبت در این زمان از اهمیت زیادی برخوردار است، عفونت زخم جراحی می‌تواند به دلایل متعددی باشد.
  • میکروب‌هایی که به طور طبیعی روی پوست وجود دارند و یا دیگر میکروب‌های ناحیه‌ی زخم شده و در اندام جراحی شده همچنین میکروب‌های موجود در هوا وارد زخم شوند و باعث ایجاد عفونت شوند.
  • مشکلات سیستم ایمنی بدن و بیماری‌های خود ایمنی همچون دیابت که در روند بهبود زخم‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.
  • اضافه وزن و چاقی و کشیدن سیگار

علائم عفونت بعد از جراحی

عفونت سیستمیک که در بدن قادر به حرکت است علائم شایعی چون تب، احساس سوزش هنگام ادرار، خستگی است.

علائم عفونت در محل برش

تورم، التهاب، قرمزی، گرما و درد در محل تحت عمل قرار گرفته می‌توانند از نشانه‌های زخم در محل برش جراحی باشند، ترشح چرک با بوی بد نیز از این دست نشانه‌ها هستند.

ارتباط عفونت با اندازه‌ی جراحت ناشی از جراحی

هرچه اندازه‌ی زخم بزرگتر باشد مراقبت از آن سخت‌تر بوده و هم‌چنین احتمال آلوده شدن به وسیله‌ی میکروب‌ها بیشترخواهد بود، چنانچه مشاهده می‌شود زخم‌های ایجاد شده به وسیله‌ی سوزن و جراحت‌های کوچک هیچ نگرانی از جهت ایجاد عفونت ندارند.

انواع زخم‌های جراحی

بسته به محل زخم جراحی، آلودگی و احتمال ابتلا به عفونت، این زخم‌ها در چهار دسته طبقه بندی می‌شوند.
زخم‌های تمیز که مربوط به عمل چشم، پوست و یا سیستم ‌های عروقی هستند، این زخم‌ها نشانه‌ای از التهاب و عفونت ندارند.

زخم‌های آلوده که مربوط به قرار گرفتن زخم در مجاورت مدفوع است.
زخم‌های تمیزی که خطر ابتلا به عفونت دارند آن هم به دلیل موقعیت مکانی آن‌ها ماننده، زخم‌های ایجاد شده در دستگاه تنفس و گوارش.

زخم‌های در تماس با جسم خارجی که احتمال ابتلا به عفونت آن‌ها زیاد بوده به طوری که می‌توان آن‌ها را جزء زخم‌های آلوده به حساب آورد همچون زخم‌های جراحی.

در نتیجه‌ی اطلاع از نحوه‌ی مراقبت و رسیدگی به زخم‌های عمل جراحی می‌توان از بروز عفونت جلوگیری کرده و هم‌چنین با آگاهی از چگونگی مراقبت از عفونت نیز از وخیم شدن اوضاع آن جلوگیری کرده و روند درمان آن را تسریع کرد.


پانزده سال سابقه درخشان در زمینه درمان انواع زخم همه روزه از ساعت ۸صبح تا ۱۷عصر با مدیریت: مریم فهیمی

ارتباط با ما

آدرس: میدان هروی خ وفامنش خیابان آزادی جنب کافه باتو , درمانگاه تخصصی هروی طبقه دوم واحد۴

تمام هدف تیم پزشکی‌ کلینیک پاشنه بهبودی شماست، برای بهبودی شما از تمامی‌ امکانات و تخصصمان استفاده خواهیم کرد. مشاوره تلفنی کاملا رایگان است، منتظر تماس شما هستیم.

این شعار ماست: درمان را باور کنیم | بهترین کلینیک زخم