درمان زخم های فشاری (زخم بستر) با توجه به مراحل:
مرحله 1: توصیه می شود در صورت وابستگی به بستر و استفاده از ویلچر ، تخت یا بالشتک صندلی چرخدار با تشک مواج و پخش کننده فشار تعویض کنید. به همین ترتیب می توان یک تشک بادی را که هوا را گردش می دهد روی تخت بیمار قرار داد. توجه به وضعیت دراز کشیدن بیمار و تغییر وضعیت هر 2 ساعت در طول روز ، اطمینان از بهداشت بدن ، کاهش رطوبت و بهبود رژیم غذایی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مرحله 2: ارزیابی دقیق زخم بسیار مهم است زیرا در بسیاری از زخم بسترها ، اگرچه به نظر می رسد زخم روی سطح قرار دارد ، ممکن است به بافت های عمیق گسترش یافته باشد ، یعنی ممکن است به مرحله 3 نیز منتقل شده باشد. در این مرحله ، دقیقاً مانند مرحله 1 ، فشار ایجاد کننده زخم باید برداشته شود. با این حال ، زخم باید از عفونت محافظت شود و پانسمان منظم انجام شود.
مرحله 3: در این مرحله ، عفونت در درجه اول خاتمه می یابد. استفاده از آنتی بیوتیک ، تمیز کردن بافت مرده اطراف زخم و استفاده از پانسمان های منظم با مواد مناسب ضروری است. از آنجا که مدت زمان زیادی طول می کشد تا زخم بسته شود و به خودی خود بهبود یابد ، معمولاً مداخله جراحی لازم است. در این مرحله رعایت رژیم غذایی سرشار از پروتئین و انرژی برای بیمار بسیار حیاتی است.
مرحله 4: درمان زخم همان مرحله 3 است ، اما از آنجا که بافت استخوان نیز تحت تأثیر قرار گرفته است ، ممکن است برنامه های گسترده تری برای برداشتن بافت آسیب دیده و آلوده توسط جراحی و تمیز کردن زخم مورد نیاز باشد.